Polityka Prywatności

  • Fundacja Vide et Crede im. św. Jana Pawła II, ul. Eluarda 2, 54-019 Wrocław , NIP: 8952026229, REGON: 022307879 jestes administratorem Państwa danych osobowych oraz podmito prawny odpowiedzialny za EWTN Polska.
  • Ta strona internetowa jest własnością i jest zarządzana przez EWTN Polska, polski oddział amerykańskiej katolickiej stacji telewizyjnej. Stacja została założona przez Matkę Angelikę OCPA z zakonu klarysek od Wieczystej Adoracji. W ramówce kanału znajdują się filmy, dokumenty oraz programy dla dzieci i młodzieży. Programy nadawane są w języku polskim.
  • Zdajemy sobie sprawę z tego, że odwiedzający naszą stronę mogą być zaniepokojeni informacjami, które nam dostarczają i jak z nich korzystamy. Niniejsza polityka prywatności odnosi się do tych obaw i naszego zaangażowania w ochronę Twojej prywatności na tej stronie.
  • Informacje, które otrzymujemy od Ciebie, służą do ulepszania treści i dostarczania informacji, produktów i innych usług dostępnych za pośrednictwem EWTN Polska.
  • Niniejsza Polityka prywatności może być co jakiś czas zmieniana lub aktualizowana i zalecamy okresowe jej przeglądanie.
  • EWTN Polskajest częścią rodziny EWTN. EWTN, EWTN News, EWTN Religious Catalog i EWTN Polska są publicznymi organizacjami charytatywnymi, które współpracują ze sobą. Ponieważ EWTN Polska jest organizacją wspierającą EWTN, EWTN Polska nie jest stroną trzecią w tej polityce i możemy dzielić się informacjami z publicznymi organizacjami charytatywnymi.

Dane Osobowe

  • Jeśli chcą się Państwo z nami skontaktować w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych, w tym wykonywania przysługujących Państwu praw, prosimy wysłać do nas e-mail na adres redakcja@ewtn.pl.
  • Państwa dane osobowe przetwarzane są w celu nawiązania lub zachowania relacji biznesowych pomiędzy Państwem, a Fundacją Vide et Crede, marketingu bezpośredniego usług, a także w celu przesyłania informacji handlowych w rozumieniu ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, o ile wyrazili Państwo zgodę na ich otrzymywanie.
  • Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych, są zgodnie z przepisami rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE ogólne rozporządzenie o ochronie danych (RODO) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
  • Prawnie uzasadnionym interesem realizowanym przez administratora jest nawiązanie lub utrzymanie z Państwem relacji biznesowych oraz marketing bezpośredni produktów lub usług Fundacji Vide et Crede im. św. Jana Pawła II.
  • Rejestracja w Portalu nie jest obowiązkowa, co oznacza, że udostępnienie danych osobowych jest dobrowolne, przy czym podanie adresu poczty elektronicznej Użytkownika jest niezbędne do zarejestrowania Konta Użytkownika oraz skorzystania z usługi Newsletter.
  • W celu ułatwienia skorzystania z niektórych usług dostępnych na Portalu, formularze zaproponowane na dedykowanych stronach mogą wskazywać inne dane osobowe, których przekazanie jest niezbędne w celu skorzystania z usługi zaproponowanej w Portalu. W tym celu Użytkownik wyraża zgodę dotyczącą przetwarzania danych osobowych na potrzeby skorzystania z określonych usług, co oznacza, że podstawą prawną przetwarzania jest art. 6 ust. 1 pkt a RODO.
  • Przekazane dane są chronione przed dostępem do nich osób trzecich i wykorzystywane przez EWTN Polska wyłącznie do kontaktów z Użytkownikami, niezbędnych w ramach wykonania danej usługi.
  • Przetwarzane kategorie Państwa danych osobowych to dane osobowe, które pochodzą bezpośrednio od Państwa (lub zostały przekazane w Państwa imieniu) lub dane osobowe, które zostały zebrane ze źródeł publicznie dostępnych, w szczególności: imię i nazwisko, adres e-mail, telefon kontaktowy, adres korespondencyjny.
  • Odbiorcą Państwa danych osobowych są pracownicy i współpracownicy oraz podmioty wspomagające Fundację Vide et Crede w jej działalności.
  • Dane osobowe przechowywane dla celów przesyłania informacji handlowych oraz marketingu bezpośredniego będą przechowywane i przetwarzane do czasu cofnięcia przez Państwa zgody na ich przetwarzanie bądź żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także żądania ich przeniesienia.
  • Mają Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub mają Państwo prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych i prawo do bycia zapomnianym.
  • W przypadku wyrażenia przez Państwa zgody na przetwarzanie danych osobowych, mają Państwo prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania.
  • Jeśli chce Pani/Pan zmienić zakres przetwarzanych przez nas danych, w tym wnieść sprzeciw lub cofnąć swoją zgodę, prosimy o wysłanie wiadomości na adres e-mail: redakcja@ewtn.pl

Zakres Danych

  • Na potrzeby świadczenia usług na Portalu przetwarzane są dane osobowe Użytkowników, w szczególności są to: adres e-mail, imię, nazwisko, kod pocztowy, nr telefonu, kraj pochodzenia. Dodatkowo na Portalu zbieramy także informacje zawarte logach systemowych (np. adres IP). Są one wykorzystywane w celach technicznych związanych z administracją naszymi serwerami. Adresy IP są również wykorzystywane do zbierania ogólnych statystycznych informacji demograficznych dotyczących odwiedzających Portal.

Pliki Cookies

  • EWTN Polska można korzysta z plików cookies w celach:
  • dostosowania zawartości stron internetowych Portalu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych;
  • w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Portalu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb; tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy portalu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymania sesji Użytkownika (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie portalu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  • zapamiętania podejmowanych przez Użytkownika interakcji np. udzielonych odpowiedzi przy przeprowadzanych sondach internetowych;
  • dostarczania Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

Linki do innych stron

  • Ta strona internetowa może zawierać linki (linki) do innych stron. Pamiętaj, że EWTN Polska nie ponosi odpowiedzialności za politykę prywatności na tych stronach.
  • Zachęcamy do zauważenia, kiedy opuszczasz naszą stronę internetową i czytasz oświadczenia dotyczące prywatności każdej strony internetowej, która zbiera dane osobowe i identyfikowalne.
  • Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności odnosi się wyłącznie do informacji zebranych przez serwis internetowy EWTN Polska.

Skontaktuj się z nami

Dziękujemy za odwiedzenie naszej strony internetowej.

  • Jesteśmy gotowi odpowiedzieć na twoje pytania i wysłuchać twoich obaw.
  • Aby zapytać o nasze praktyki informacyjne i naszą politykę prywatności, możesz skontaktować się z nami pod adresem:
    ul. Kanonia 9, 50-328 Wrocław,Poland
    Możesz też napisać na adres e-mail redakcja@ewtn.pl

Aby zapewnić najlepszą obsługę, EWTN Polska zastrzega sobie prawo do edytowania, modyfikowania i ulepszania tych zasad w dowolnym momencie.